dimecres, 4 de març de 2009

Veus de dones, poemes compartits

El proper dissabte dia 7 de març a les 18.30h tindrà lloc una lectura poètica a càrrec d'alumnes dels cursos de català d'Eivissa i Sant Josep a la sala d'actes del Consell d'Eivissa. La lectura s'emmarca en les Jornades "Estereotips en la imatge de la dona al món educatiu i als mitjans de comunicació" organitzades per l'Stei. Aquestes activitats formen part de la celebració del Dia de la Dona.

Les persones que faran la lectura tenen, com a mínim, un tret en comú: han arribat a la nostra illa (provinents de diferents parts de l'Estat espanyol, l'Uruguai, el Brasil, Alemanya...) i han decidit aprendre la nostra llengua.

Aquestes dones uniran les seves veus amb les de dones eivissenques de diferents àmbits per llegir una sèrie de poemes recollits per na Iolanda Bonet en el dossier "Poètiques dones”, d’escriptores com na Nora Albert (que tancarà l’acte), n’Àngels Cardona, n’Hermínia Mas, na Francesca Palou, n'Emma Segura o na Sonya Torres, entre d'altres, que han aportat les seves obres desinteressadament.

L’acte compta amb la col·laboració inestimable dels professors que imparteixen els cursos de català: en Vicent Tur i Serra, n’Helena Alvarado i na Melissa Sánchez.

Aquesta activitat té un precedent: la lectura de poemes que es va dur a terme l’any passat per part d’alumnes de les classes d’adults de català amb motiu de la Trobada de Cultures, el dia 1 de març. En aquella ocasió els textos pertanyien a un recull de poemes que convidaven a reflexionar sobre la pau en un món intercultural i a no oblidar els conflictes bèl·lics del nostre món ni les seves víctimes.

Dissabte a les 18.30 a la sala d’actes del Consell d'Eivissa. No us ho perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada